S5 Ameritage Medical - шаблон joomla Продвижение

Njësia organizative Sëmundje të brendshme

 

Kryeshef: Spec. internist – dr. Emilija Dodiq

Shef: Spec. internist – dr. Tomica Ançevski
Shef: Spec. internist – dr. Lladisllava Kërstiq

Spec. internist – dr. Mile Paskallov
Spec. internist – dr. Dejana Subotiq
Spec. internist – dr. Emilija Todorovska
Spec. internist – dr. Ylber Isufi 
Spec. internist – dr. Nikolla Janev
Dr. Shukri Fazliji (në specializim)
Dr. Lavdrim Ibrahimi (në specializim)
Dr. Bejzat Saiti (në specializim)

Motra përgjegjëse: Rejhane Salahi

Dega për mjekësi interne: Bëhet kontrollim internistik, leximi i EKG-së, Bëhet KST, EHO të abdomenit të sipërm dhe të poshtëm, jepen shërbime diagnostifikuese-terapike, jepen terapi medikamentoze, kryhen kontrollime sistematike, kontrollimi i vozitësve profesionistë, jepen shënime gjyqësoro-mjekësore, këshilla etj.Kabineti për testim koronar me stres (ergometri)
- Kabinet për pulmoalergologji dhe astmë
- Kabinet për ultrazë kardiologjik
- Kabinet për elektrokardiografi
- Kabinet për abdomen EHO

Shërbimet e reparit: Hospitalizim të pacientëve kardiologjikë akutë dhe kronikë me kontrollim, diagnostikim dhe mjekim të tërësishëm; hospitalizim të pacientëve pulmologjikë akutë dhe kronikë; hospitalizim të pacientëve nefrologjikë akutë dhe kronikë dhe të patologjisë së mbetur internistike, aplikim të terapisë së duhur, kontrollim diagnostikues, RTG, kontrolla laboratorike; diagnostikim dhe mjekim të pacientëve alergopulmologjikë; përkujdesje spitalore, ashtu si edhe tretman intensiv të të gjitha sëmundjeve interniste akute dhe kronike me kontrollime të duhura diagnostikuese.
Shërbimet e ambulancës: Kontrollime specialistike nga fusha e patologjisë internistike; kardiografi EHO (transtorakale dhe transezofagiale), dopler të enëve të gjakut, testim koronar të stresit, EHO të abdomenit, spirometri, testim alergologjik, terapi imunologjike

• Reparti Endokrinologji
• Shef: Spec. i mjekësisë së përgjithshme – dr. Ismail Bajrami

• Dega për dispanserin endokrinologjik: diagnostikim dhe mjekim të patologjisë endokrinologjike, ashtu si edhe edukim dhe këshillim të pacientëve dhe familjeve për ndryshimin e mënyrës së të jetuarit dhe vetëkontrollimin e të sëmuarit
• Shërbimet e njësisë: këshillim të pacientëve dhe familjeve për ndryshimin e mënyrës së të jetuarit dhe vetëkontrollimin e të sëmuarit
• Shërbimet e ambulancës: diagnostikim dhe mjekim të tërësishëm të sëmundjes së sheqerit (të varur dhe të pavarur nga insulina), duke përfshirë edhe kontrollimin e parë të të sëmurëve me diabet me caktim të terapisë bashkëkohore dhe rekomandime për mënyrën e të jetuarit, ashtu si edhe kontrollime për parandalim të hershëm, parandalim dhe mjekim të komplikimeve nga diabeti. Gjithashtu, jepen edhe shërbime me komplikime nga diabeti, veçanërisht polineuropatitë, si një nga komplikimet më të rënda.

REPARTI – MBROJTJA PNEUMOFTIZIOLOGJIKE-DAT (Dispanzeri antituberkuloz)

Shef: Prim. spec. i pneumoftiziologjisë – dr. Svetllana Petrovska-Talevska
- Kabinet me RTG
- Laborator për analiza themelore të gjakut
- Laborator për kontrollim mikroskopik të kollitjes
- Testimi Mantu
Të gjitha kontrollimet e nevojshme realizohen brenda ditës.


Shërbimet e repartit: Ekipi për përkujdesje në dispanzer të sëmundjeve të mushkërive të bardha dhe tuberkuloz mundëson parandalime specialistike-këshillimore, diagnostikuese dhe shërbime të tjera terapike shëndetësore nga fusha e mbrojtjes shëndetësore për pacientë të sëmurë nga sëmundje të mushkërive të bardha dhe nga tuberkulozi.
Shërbimet e ambulancës: Kontrollime specialistike-këshillimore dhe trajtim terapik të pacientëve, ashtu si edhe kontrollim të rregullta në bazë të diagnozës së sëmundjes.


Njësia organizative ANATOMI PATOLOGJIKE

Dr. Aneta Gjorgjievska (në specializim)
Dr. Daniella Bajdevska (në specializim)


Shërbimet e repartit: diagnostikim i materialit bioptik dhe operativ nga repartet kirurgjike dhe interne pranë Spitalit të përgjithshëm të qytetit, analizë citologjike të lëngjeve, eksudateve, transudateve e të tjera, si dhe reparti është i pajisur edhe analizë citologjike të kontrollave gjinekologjike sipas Papanikollaut.
Shërbimet e ambulancës: diagnostikim

Ул. 11 Октомври, 1300 Куманово, Р.М.
031-425-460