S5 Ameritage Medical - шаблон joomla Продвижение

Njësia organizative Sëmundjet e fëmijëve

 

Kryeshef: Spec. i pediatrisë – dr. Agron Sulejmani
Shef: Prim. spec. i pediatrisë – dr. Snezhana Stankoviq
Spec. i pediatrisë – dr. Adnan Sulejmani
Spec. i pediatrisë – dr. Aleksandra Hristova
Spec. i pediatrisë – dr. Liljana Nikoliq

Dr. Margica Arsovska (në specializim)
Dr. Ferihan Bajrami (në specializim)
Dr. Barije Ramizi (në specializim)
Motra përgjegjëse  Violeta Spasovska

Dega për sëmundje të fëmijëve
Kjo njësi pune veprimtari bazë ka edukimin, mjekimin dhe përkujdesjen për shëndetin e popullatës më të re shoqërore.
Ngritje të cilësisë të mbrojtjes shëndetësore, ulja e vdekshmërisë te fëmijët, ulja e mjekimit në spital dhe rritja e kontrollimeve në ambulancë, ashtu si edhe parandalim të sëmundjeve.

Për diagnostikim: Kabineti EHO


Shërbimet e repartit: Hospitalizim të fëmijëve për të cilët është e nevojshme mbikëqyrje të përhershme mjekësore përgjatë kohës së trajtimit terapik. Gjatë kohës së qëndrimit në repart fëmijët e kalojnë kohën në vizatim, lexim, shikim të televizorit së bashku me infermieret që u ndihmojnë më lehtas t’i kalojnë ditët në spital, pa praninë e më të afërmve të tyre.

Shërbimet e ambulancës: ambulancë specialistike-këshillimore me njësi shëndetësore për pulmologji dhe alergologji, kurse çdo ditë bëhen kontrollime EKG, ekokardiografi. Në këtë repart funksionin spital ditor ku kryhen intervenime të vogla dhe rehidrimi i fëmijëve më pak të sëmurë, ashtu si edhe aspirime, inhalime, aspirate trakeale, trajtim fizikal të të sëmurëve pulmologjikë.

 

Ул. 11 Октомври, 1300 Куманово, Р.М.
031-425-460