S5 Ameritage Medical - шаблон joomla Продвижение

Njësia organizative Otorinolaringologji

 

Kryeshef: Spec. i otorinolaringologjisë – dr. Fadil Maliqi
Spec. i otorinolaringologjisë – dr. valentina Miciq
Spec. i otorinolaringologjisë – dr. Anita Kocevska
Spec. i otorinolaringologjisë – dr. Sllagjana Ilieva
Spec. i otorinolaringologjisë – dr. Emilija Avramovska
Motra përgjegjëse  Njomza Latifi
Dega e otorinolaringologjisë:  bëhen kontrollime ORL-së, heqje të cerumenit, toaletim (pastrim), aplikim të ilaçit, laringoskopi indirekte, kauterizim kimik, vegjetacion adenoid-tushim, heqje të trupave të jashtëm nga zgavra e veshit, hundës dhe gojës, heqje të trupave të jashtëm nga faringsi dhe laringsi, hapje të abcesit peritoneal, tonzilektomi, inhalim, soluks, epistaksis, tamponim-djegie-kauterizim, pastrim të fytit, incizione, trajtim të polipëve, kontrollim të dëgjimit.

Procedurat diagnostike: audiometri – testim të shqisës së të dëgjuarit te vegjëlit dhe te të rriturit
timpanometri – testim të veshit të mesëm
testime vestibulare të qendrës së baraspeshës]
otoskopi – testim të kanalit të të dëgjuarit dhe timpanit të veshit
endoskopi të hundës, laringsit, faringsit, epifaringsit.

Aparatura medicinale:
- audiometër
- spirometër

Shërbimet e repartit: bëhen kontrollime ORL-së, aplikim të ilaçit, laringoskopi indirekte, kauterizim kimik, vegjetacion adenoid-tushim, heqje të trupave të jashtëm nga zgavra e veshit, hundës dhe gojës, heqje të trupave të jashtëm nga faringsi dhe laringsi, hapje të abcesit peritoneal, tonzilektomi, inhalim, soluks, epistaksis, tamponim-djegie-kauterizim, pastrim të fytit, incizione, trajtim të polipëve, kontrollim të dëgjimit.

Shërbimet e ambullantës:  bëhen kontrollime ORL-së, heqje të cerumenit, toaletim (pastrim), aplikim të ilaçit, laringoskopi indirekte, kauterizim kimik, vegjetacion adenoid-tushim, heqje të trupave të jashtëm nga zgavra e veshit, hundës dhe gojës, heqje të trupave të jashtëm nga faringsi dhe laringsi, hapje të abcesit peritoneal, tonzilektomi, inhalim, soluks, epistaksis, tamponim-djegie-kauterizim, pastrim të fytit, incizione, trajtim të polipëve, kontrollim të dëgjimit.

 

Ул. 11 Октомври, 1300 Куманово, Р.М.
031-425-460