S5 Ameritage Medical - шаблон joomla Продвижение
ОЕ ургентен центар

ОЕ Ургентен центар

 

Раководител -Спец.по општа медицина - Др.Исмаил Бајрами

Др.Алириза Османи

Одговорна сестра – м.с. Емине Биљали

Отсек за ургентен центар

-прифаќање на итни акутно заболени и повредени со загрозени витални функции
-спроведување реанимација на ниво на напреден степен на одржување на живот
-одржување во живот на изненадно витално загрозени бони и повреди
-ургентна ординација
-просторија за реанимација и дневна болница (која располага со 5 болнички кревета)
-просторија за ургентни интервенции


Услуги на одделение: Реанимација и дневна болница (која располага со 5 болнички кревети), Просторија за ургентни интервенции

Амбулантни услуги: Прифаќање на итни акутно заболени и повредени со загрозени витални функции, спроведување реанимацијана ниво на напреден степен на одржување на живот.Одржување во живот на изненадно  витално загрозени болни и повредени.

 

 

Ул. 11 Октомври, 1300 Куманово, Р.М.
031-425-460